0AB blog
MENU
Chairs Den Haag

Chairs’ Blog

 

 

01-May-2016

 

Nieuwe lokatie voor Chairs

Gedurende ruim 4 jaar delen kunsthandel Kunst+Interieur en Chairs een gemeenschappelijke verkoopruimte in Nobelstraat 3. Een geslaagde combinatie, maar toch gaan we binnenkort bijsturen. Aan het eind van de zomer gaan we de Nobelstraat verlaten. De kunsthandel blijft bereikbaar via kunsteninterieur.nl en Chairs gaat met winkel en werkplaats verhuizen naar een nieuw pand: Zoutmanstraat 106, op de hoek van de Laan van Meerdervoort.
De nieuwe winkel komt in het gebouw ’Hofstad’. In 1930 door architect Willem de Vrind als woonhotel gebouwd. Een van de eerste Haagse woongebouwen met een betonnen karkas. De gevelversiering vertoont stijlkenmerken van zowel Haagse Stijl als Amsterdamse School.
In de afgelopen 85 jaar heeft het winkelpand verschillende functies gehad. Van kunsthandel werd het o.a. bankfiliaal en uiteindelijk kraamzorgkantoor. De verschillende gebruikers hebben ieder zo hun toevoegingen aan het pand gedaan. Wij zijn inmiddels met de verbouwing begonnen en die komt voornamelijk neer op ’afpellen’: houten lambrizering op nieuw geplaatste wandjes, spiegels op de betonnen pilaren, kunststof schroten en een systeemplafond zijn verwijderd. Langzaamaan wordt de originele strakke ruimte weer zichtbaar. De glas-in-lood ramen waren weg getimmerd achter houten platen, maar ze zitten er nog! Een spannend gebeuren!

Abonneer je op de nieuwsbrief