0AB blog
MENU
Chairs Den Haag

Chairs’ Blog

 

 

01-May-2016


Nieuwe aanwinsten

Een compagniekast uit circa 1700.
Aan het eind van de 17e eeuw kwam het grote tweedeurs kabinet in de mode. Deze kasten hebben meestal een onderstel van getorst hout en strakke deuren en zijn gemaakt van prachtige tropische houtsoorten.....

 

Lees meer

 

01-May-2016

 

Nieuwe lokatie voor Chairs

Gedurende ruim 4 jaar delen kunsthandel Kunst+Interieur en Chairs een gemeenschappelijke verkoopruimte in Nobelstraat 3. Een geslaagde combinatie, maar toch gaan we binnenkort bijsturen. Aan het eind van de zomer gaan we de Nobelstraat verlaten. De kunsthandel blijft bereikbaar via kunsteninterieur.nl en Chairs gaat met winkel en werkplaats verhuizen naar een nieuw pand: Zoutmanstraat 106, op de hoek van de Laan van Meerdervoort.
De nieuwe winkel komt in het gebouw ’Hofstad’. In 1930 door architect Willem de Vrind als woonhotel gebouwd. Een van de eerste Haagse woongebouwen met een betonnen karkas. De gevelversiering vertoont stijlkenmerken van zowel Haagse Stijl als Amsterdamse School.
In de afgelopen 85 jaar heeft het winkelpand verschillende functies gehad. Van kunsthandel werd het o.a. bankfiliaal en uiteindelijk kraamzorgkantoor. De verschillende gebruikers hebben ieder zo hun toevoegingen aan het pand gedaan. Wij zijn inmiddels met de verbouwing begonnen en die komt voornamelijk neer op ’afpellen’: houten lambrizering op nieuw geplaatste wandjes, spiegels op de betonnen pilaren, kunststof schroten en een systeemplafond zijn verwijderd. Langzaamaan wordt de originele strakke ruimte weer zichtbaar. De glas-in-lood ramen waren weg getimmerd achter houten platen, maar ze zitten er nog! Een spannend gebeuren!

....

 

Lees meer

 

30-Jan-2016

....

 

Lees meer

 

30-Jan-2016

Nieuwe aanwinsten

Op de werkbank staat nu een oor-fauteuil uit ca 1780.
Veel eetkamerstoelen en armstoelen uit deze Louis XVI periode zijn door ons al gerestaureerd en opnieuw gestoffeerd inmiddels, maar een fauteuil als deze hebben we nog niet eerder in de collectie gehad. Mooi hoog op de poten, met de verbindingen gepend -voorzien van houten pennen. Een aantal van de houtverbindingen moest uit elkaar getikt en opnieuw met beenderlijm verlijmd, maar het iepenhout is verder in prima conditie. Het iepenhout van deze Hollandse stoel is eenvoudig behandeld, niet gelakt in een pasteltint zoals in Frankrijk meestal werd gedaan. We maken het schoon en zetten het in de blanke was, dan krijgt het weer een mooie zachte glans. Waarschijnlijk is de stoel in zijn ca. 230 jaar lange leven niet vaak hergestoffeerd. De basis van de zitting is nu bijna klaar en staat in de witte katoen. De rug wordt opgebouwd met crin vegetal en een toplaag van paardenhaar, grijze watten en vervolgens ook kaasdoek. Meubelstof komt later.

....

 

Lees meer

 

07-Dec-2015

Wintermarkt Hofkwartier

Op zondag 13 december organiseert het Hofkwartier al weer voor de derde keer een Dickensstyle Wintermarkt. ....

 

Lees meer

 

07-Dec-2015

Chairs in het Gemeentemuseum van Den Haag

Van 28 november t/m 31 januari heeft beeldend kunstenaar Christie van der Haak een expositie in het gemeentemuseum.
De meubels op deze expositie zijn afkomstig uit de collectie van Chairs. Ze zijn bekleed met door Christie ontworpen stoffen. Meubel- en stofkeuze en uitvoering door Harriet van Oordt.

....

 

Lees meer

 

Abonneer je op de nieuwsbrief